عربستان اعلام کرد طی چهار سال آینده ۶۰۰ میلیارد دلار در آمریکا سرمایهگذاری خواهد کرد.
ابوظبی و مایکروسافت همکاری یک میلیارد دلاریشان را برای ساخت یک data center در این شهر آغاز کردهاند.
در حال حاضر چین این ارقام را در کشورهای مختلف سرمایهگذاری کرده است: آمریکا (۲۰۰میلیارد دلار)؛ برزیل (۷۳میلیارد دلار)؛ استرالیا (۱۰۶میلیارد دلار)؛ سنگاپور (۴۵میلیارد دلار) و اتحادیه اروپا (حدود ۳۰۰میلیارد دلار).
در نظم جهانی عصر ترامپ، روسیه با فاصله قابل توجه، صرفا یک قدرت نظامی و انرژی باقی خواهد ماند بدون آنکه توانمندی اثرگذاری جهانی داشته باشد.
دولت ترامپ سعی خواهد کرد تا سطح تبادلات روسیه و چین را از ۳۵میلیارد دلار قبل از جنگ اوکراین به ۲۸۵ میلیارد دلار فعلی، به شدت کاهش دهد.
اتحادیه اروپا برای آنکه فاصله خود را با آمریکا و چین در فناوری، صنعت و انرژی پُر کند، تا سال ۲۰۳۰ به ۷۷۱میلیارد یورو سرمایهگذاری نیاز دارد.
نماینده سابق آمریکا در اتحادیه اروپا گفته که دو تفاوت اساسی میان اروپا و امریکا وجود دارد: ۱-در آمریکا اشتباه کردن مقبول است و فرصتی است برای یادگیری ولی در اروپا اشتباه کردن شخص یا شرکت را منفور میکند و به حاشیه میراند.
در آمریکا ۸۰درصد سرمایه از بخش خصوصی برای توسعه و استارت آپها نشات میگیرد و ۲۰درصد از بانکها. اروپاییها بیشتر علاقه دارند پس انداز کنند و کمتر ریسک کنند.
در میان ده شرکت اول furtune۵۰۰ اروپایی، حتی یک شرکت فناوری دیده نمیشود و عموما از صنایع خودرو و انرژی هستند و این در مقایسه با آمریکا که از ده شرکت اول furtune۵۰۰ آمریکا، ۴ شرکت «هایتک» هستند.
جنگ در اوکراین اروپاییها را بسیار نگران کرده، زیرا بدون آمریکا که حدود ۱۱۰میلیارد دلار به تنهایی (در مقابل ۱۳۵ میلیارد دلار ۲۷ کشور اتحادیه اروپا) برای کمک به اوکراین هزینه کرده است، نمیتواند از حاکمیت ملی در اوکراین دفاع کرده و در مقابل روسیه بایستند.
آدمی در سود بیشتر کوتاه میآید تا در قدرت، امنیت و مقام. تفاوت میان روسیه و چین در روابط بینالملل هم در این نکته است. اگر روسها یک قطب فناوری و تجارت در جهان بودند و اقتصاد آنها و دیگران به یکدیگر قفل شده بود، هیچگاه به جنگ روی نمیآوردند.
آمریکاییها از طریق جنگ اوکراین به یک هدف استراتژیک خود دست یافتند: قطع ارتباطات فناوری آمریکا و اروپا با روسیه. ۳۵۰۰ شرکت غربی روسیه راترک کردند. در جهان امروز، مبنای قدرت در توان تولید یا مشارکت در تولید فناوری است.
در حال حاضر امارات متحده عربی رتبه پنجم جهانی در سرمایهگذاری ساختار عمرانی هوش مصنوعی را کسب کرده است. امارات با جذب حدود ۸هزارنفر موفقترین کشور دنیا در جذب میلیونرها در سال ۲۰۲۴ بود، به طوری که آمریکا و سنگاپور، رتبههای دوم و سوم جهانی را کسب کردند.
فقط دولت ابوظبی بودجه ۳/۵ میلیارد دلاری را کنار گذاشته تا تمام خدمات دولتی را با هوش مصنوعی، بدون حضور فیزیکی در حداقل زمان انجام دهد.
یکی از کلمات بسیار تامل برانگیزی که وزیر دارایی عربستان در یکی از جلسات گفت این بود که:ما حاضر هستیم در ساخت Data Center شرکتهای بزرگ مشارکت کنیم و بعد این مراکز مانند سفارتخانهها، حریم و خاک آن کشورها محسوب شوند، چون همه شرکتها تلاش میکنند از Data Centerهای خود محافظت کنند
Data Centerها با حجم بسیار بالایی به انرژی نیاز دارند و عربستان حاضر است از انرژی خورشیدی برای تامین انرژی این مراکز بهرهبرداری کند، کشوری که بالای ۳۰۰روز در سال نور خورشید را داراست.
پیش بینی میشود سرمایهگذاری منطقه خلیج فارس در حوزه انرژی و هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۱، حدود ۳۰۰میلیارد دلار GDP منطقه را ارتقا بخشد.
عربستان حامی ۹۰۰تیم یا تشکیلات ورزشی در جهان است. توریسم شهر ابوظبی تا سال ۲۰۳۰، ۱۵میلیارد دلار درآمد و حدود ۲۲۵هزارنفر اشتغال ایجاد خواهد داشت.
رییس شرکت McKinsey میگفت که سالانه یک میلیون و چهارصد هزارنفر تقاضای استخدام میکنند. یکی از مهمترین معیارها برای استخدام این است که آیا فرد متقاضی در زندگی خود بحران داشته و چگونه بحرانها را مدیریت کرده است.
کسانی که در زندگی فراز و نشیب (Bumps) داشتهاند در تجزیه و تحلیل و تصمیم عقلانی مستعدتر هستند. از این رو پتانسیل افراد در دنیای هوش مصنوعی از مدارک تحصیلی آنها به مراتب با اهمیتتر است
از برجستهترین وقایع داوُس ۲۰۲۵، میزگرد دو نفره وزیر خارجه جدید سوریه با تونی بلر نخست وزیر اسبق بریتانیا بود. او برای طیفی از پرسشها، پاسخهای بسیار سنجیده ارائه داد و تصویری منطقی، حقوق بشری و حقوقی از زمامداران جدید سوریه به نمایش گذاشت.
ارائه او همانند یک دیپلمات برجسته و امروزی جهانی بود. او تا آنجا پیش رفت که سنگاپور و عربستان را الگوهای جدید نظام سوریه معرفی کرد.
عربستان یک شرکت هواپیمایی جدید به نام Riyadh Air تاسیس کرده که ۱۳۲ هواپیمای مسافری از بوئینگ و ایرباس خریداری کرده و تا سال ۲۰۳۰ به صد مقصد پرواز خواهد کرد. انتظار میرود این شرکت هواپیمایی ۲میلیارد دلار به GDP عربستان اضافه کند.
در داوُس ۲۰۲۵، روسیه نه حضور سیاسی داشت و نه اقتصادی و عموما نسبت به پوتین که در ۲۵امین سال زمامداری خود است، بی اعتمادی جمع قابل حس بود.
در چند جلسه محدود که در رابطه با خاورمیانه و MENA (خاورمیانه و شمال آفریقا) وجود داشت، تا ۹۵ درصد مباحث پیرامون سرمایهگذاری، مشارکت علمی و پروژههای مشترک برای رشد و توسعه بود و به ندرت فردی نسبت به حل و فصل دائمی موضوع اسرائیل و فلسطین به صورت دو دولت امیدوار بود
۴۰درصد مردم آمریکا، اخبار خود را از افراد اینفلوئنسر متمایل به راست میگیرند و بین ۶۴ تا ۷۲درصد دانشگاهیان آمریکا در علوم انسانی عضویت یا تمایل به حزب دموکرات دارند.
در نهایت با توجه به حضور حداقلی ارتباطات مالی، بانکی، سرمایهگذاری، اقتصادی، تجاری و فناوری در شبکههای بین المللی، ایران موضوعیت چندانی در داوُس ۲۰۲۵ نداشت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.